01 febrero 2012

Tallers artístics per a nens al MEAM


Des del 15 de gener el Museu Europeu d’Art Modern organitza tallers per a nens i nenes de 5 a 12 anys

Barcelona, 14 gener - Una nova activitat organitzada pel MEAM, el Museu Europeu d’Art Modern, aposta per tallers infantils. Tots els diumenges, a partir del 15 de gener, s’oferirà als nens de 5 a 12 anys fer un taller coordinat per l’Escola Traç de Barcelona a un preu de 5 €. L’activitat lúdica tindrà una durada d’hora i mitja, de 12:00 a 13.30h del migdia, a la mateixa localització del Museu, baix la supervisió dun monitor especialitzat.
L’objectiu de l’activitat és que els infants aprenguin mitjançant el curset. Els nens i nenes treballaran diversos aspectes per tal d’endinsar-se en l’art figuratiu contemporani. Primerament els donaran eines per observar l’art d’aquest segle i a posteriori crearan una obra inspirada amb “La pintura en la cabeza” d’Eloy Morales. Les explicacions teòriques no hi faltaran; es tractarà l’època surrealista de Picasso i de l’ús del camuflatge en la vida humana i animal. Tot això per afavorir l’elaboració d’un treball final individual que realitzarà cada nen.
El MEAM ja fa mesos que programa visites guiades per a les escoles, ara a més, fa una nova proposta educativa mitjançant l’eina del taller de la mà d’una de les escoles d’expressió plàstica amb més experiència. Per fer gaudir del taller, de l’art i desenvolupar la creativitat dels petits caldrà una reserva prèvia de l’activitat al Museu.

4ª actividad.
 
Trabajaremos sobre la obra de Javier Banegas  Lista, titulada  “La cama”.
Concepto: Por una parte la asociación con el descanso, el dormir, el despertar. Por otro lado  la casualidad de lo moldeable, de lo que no tiene forma concreta.
 Resaltar que estas características nos da la posibilidad de dejar una huella o de insinuar formas. La huella nos habla de algo que estuvo y ya no está y lo insinuado de algo que aún está y  que no vemos porque está oculto. 
Apartado técnico: fotocopiar diferentes telas y tejidos y trabajarlas con lápices de colores y pintura acuarelables. 
Apartado personal-creativo: Fotocopiar  algo de la vestimenta  o una tela y convertir la fotocopia  en paisajes o espacios  según lo que sugiera: mares con oleajes, montañas, dunas,  desiertos; añadiendo elementos que completen el dibujo: árboles, ríos,  barcos, etc.  
La otra posibilidad es pensar  que el relieve oculta formas que podemos imaginar debajo de la tela y dibujarlas. 

Contacte:

Noel Luine, Tel. 687 511 003

Webs d’interès:
Documents adjunts:
- Cartell activitat

Tallers artístics per a nens al MEAMSocialTwist Tell-a-Friend

0 Deja un comentario: